2019-04-23 03:25 #0 av: BenjaminGhamari

Hej, har länge funderat på att skaffa husdjur och har av någon anledning tyckt sugar gliders är intressanta djur, har läst på en del på forum och sajter men får inte riktigt alla svar på mina frågor jag har. Vill verkligen vara säker på att jag är lämplig innan jag gör ett köp.
Lite om mig själv: Jag bor själv i en öppen och stor lägenhet. Finns mycket plats för klättring och utforskning.
Jag jobbar nätter för tillfället och verkar som att jag kommer göra det ett bra tag framöver. Brukar inte vända tillbaka på dygnet när jag har lediga nätter, är själv mest aktiv på nätterna och det blir ganska ensamt (också en anledning till varför jag vill ha en sugar glider som man kan socialisera sig med)
Frågor:
Hur länge kan de vara själva? Kan hända att jag jobbar 3 nätter i rad, klarar dem sig om man ger dem tid/kärlek några timmar innan jobbet varje dag (från 16 till 19) så är dem själva en hel natt sedan 2 timmar på morgonen? Såklart förbereder jag jag mat och nytt vatten varje kväll innan jobbet.

Vad är en typisk månadskostnad för att sköta en sugar glider? Under 1000kr, över 1000kr under 1500kr, över 1500kr under 2000kr?

Hur sköter ni med maten? Går ni efter något speciellt typ som en matsedel där ni väger födan eller häller ni upp olika sorters näring så plockar dem själva?

Om ni orkar skulle ni kunna skicka bild på era burar? Bara för att se hur ni dekorerat dem så man får lite idéer.

Först och främst vad anser ni, Kan jag vara själv med den angivna tiden för att uppfostra en glider eller är det inte lämpligt?
Är det ett starkt nej behöver ni inte svara på dem andra frågorna mvh :)