Chinchilla/Degus

Död degu

2016-12-21 15:02 #0 av: Annsan70

Vi hittade just vår ena degukille(2,5 år gammal) död i sin bur. Han hade en svullen mage och han droppade blod från magen. Ytterst sorgligt. Nu hoppas vi att den andra degukillen inte drabbas av samma sak. Frågan är nu hur vi gör med den lilla stackaren som är kvar. Vi vet att man inte bör ha dom ensamma men hur snabbt kan vi hitta en ensam degu som passar ihop med honom?

Anmäl
2016-12-25 16:21 #1 av: Roonja

Droppade det blod från magen? Från analen då eller ett sår från magen? Om det är ett sår fån magen, har du märkt att de bråkat? Om en mage är uppsvullen kan det tyda på något med tarmarna eller tumör eller liknande. Alltså inget som smittar. Om det en bakteriesjukdom borde den kommit någonstans ifrån och visat sig i form av diarré eller annat. Ohyra kan göra att de kliar upp stora sår och smittar lätt men då borde magen inte varit så uppsvullen.. tråkigt för förlusten :( hoppas allt går bra med den som är kvar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.