Allmänt

pippi's papegoja hotas att avlivas

2016-04-07 09:42 #0 av: Nali

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/pippis-pippi-riskerar-doden

Anmäl
2016-04-07 10:03 #1 av: starhawk

Jordbruksverket har ju "avlivat" djur förr, se bara hur det gick för Skansens elefanter, att dom var ute och sprang över hela Djurgården räknades inte. Rastgården var för liten enligt jordbruksverkets trångsynta byråkrater. Fler djur far nog illa beroende på jordbruksverkets paragrafryttare än av trånga utrymmen.

Värd för Cykel iFokus och Knivtillverkning  Läderslöjd och Snickeri iFokus

Anmäl
2016-04-08 07:05 #2 av: UlrikaD

Jag kan ingenting om fåglar så måste fråga. Stämmer det verkligen att dom ska ha en bur på 30 kvm?
Har man ens så stora rum?

Anmäl
2016-04-10 18:12 #3 av: Hildgrim

#2 Det är olika mått för privatpersoner och djurparker. På djurparket krävs det betydligt större ytor eftersom miljön är mer stressande med besökare och så, djuren måste kunna dra sig undan.

Minimimåttet för en privatperson ligger på 6,5 kvm. 

Anmäl
2016-04-10 19:30 #4 av: UlrikaD

Ok, tack för svaret :)

Anmäl
2016-04-11 07:47 #5 av: starhawk

Vem har 6,5 kvm för sin papegoja? tror knappast nån, i bästa fall har dom en liten bur men sitter mestadels utanför och kan röra sig fritt i lägenheten. Papegojor är ganska sällskapliga så dom behöver knappast dra sig undan, kommer ihåg när vi hade städdag i skolan. Man gjorde så på den tiden, jagade ut skolungdom längs vägarna för att plocka skräp=billig arbetskraft, vi fick en glasspinne för besväret. Efteråt satt vi ett stort gäng ute på en gräsmatta och en kompis som bodde i närheten tog ut sin blågula ara, den var helt faschinerad och knallade runt bland eleverna och kluckade nöjt

Värd för Cykel iFokus och Knivtillverkning  Läderslöjd och Snickeri iFokus

Anmäl
2016-04-11 22:05 #6 av: Wellcraft

Åh vad den skulle må bra av att bo i tropicariumet i min stad.
Har praktiserat där så jag vet hur bra dem har det. 
De två blågula arorna bor i en stor naturlig djungel, med bäckar, dammar, pinchéapor, paradisfåglar, massa växtlighet, sköldpaddor och fiskar mfl.
Som i en riktig djungel. Växtligheten går högt så de kan alltid gömma sig eller dra sig undan, men det har jag då aldrig sett dem göra.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.