Allmänt

Pygmémöss

2015-07-17 15:36 #0 av: BettaSplendens

Någon med pygmémöss här? Har länge varit ganska nyfiken på att eventuellt skaffa en liten grupp. Någon här som har några som skulle kunna berätta lite om dem för mig? Som jag uppfattat är de i princip bara tittdjur, men lite det jag är ute efter just nu. Har några gerbiler just nu, och dom är superhärliga men får så dåligt samvete när jag inte hinner ta ut dem ur buren varje dag.

Jag fäster mig också mycket vid dem så är väldigt jobbigt när de dör, kan tänka mig att det inte blir riktigt samma sak med ett djur man inte hanterar och att gerbiler har längre livslängd(i guess..?).

Livslängd?

Om de blir sjuka, är det avlivning som gäller då i de flesta fall? Känns svårt att behandla något så litet..

Foder? Vattenskål eller flaska?

Är ett 70 liters akvarium lagom, eller behöver de större?

Skillnad honor/hanar?

Kan man inreda på höjden utan att riskera brytna ben?

Underlag? Gräver och gnager de? Funderade på torv, finare att titta på tycker jag. har prövat det till gerbilerna men var inget vidare, blev väldigt fuktigt så fick byta det direkt. Mina vackra vita gerbiler blev även bruna av dammet, liksom allt annat i hela buren. Men då hade jag ca 100 l torv i buren, blir kanske inte riktigt samma effekt om man bara ska ha ett tunt lager?

Vad hittar man dessa små djur? Finns det någon i Skåne?

Och deras riktiga namn.. Är det Afrikansk pygmémus?


Anmäl
2015-07-23 23:52 #1 av: zickan

http://exotiskadjur.ifokus.se/discussions/559a62c6ce12c45d5d0019e0-saljer-grupp-med-pygmemoss-billigt?discussions-1

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.