Länkar/Tips

Sugar gliders

2014-09-02 21:02 #0 av: pixoy

Har precis skapat en facebooksida som heter 'Sugar glider owners Sweden' , gå gärna med så kan vi dela kunskap, erfarenheter och självklart massor av söta bilder :) 

Mvh 

Pernilla Moström

Anmäl
2014-09-02 21:11 #1 av: catcult

Är dessa verkligen lagliga att äga som husdjur i Sverige? Tycker att de är oerhört söta, men jag har hört att de skall vara mycket "besvärliga" husdjur och att de är olagligt att ha dem i de flesta länder.

Anmäl
2014-09-02 22:55 #2 av: TeeWeed

De är lagliga att ha som husdjur, men de kräver stort utrymme och rätt kost som alla andra djur :) Är flera här inne med erfarenheter av hur det är att äga, så du får säkert ett bättre svar utav de. 

Sajtvärd på Djurparker.ifokus

- Medarbetare på Exotiskadjur.ifokus
Det är inte lätt att vara norsk i SverigeYrar

Anmäl
2014-09-17 21:28 #3 av: Roonja

Hittar inte gruppen men är gärna med :)

Anmäl
2014-09-29 03:17 #4 av: zickan

#1 Lagliga djur att äga i sverige utan att fixa tillstånd innan. Men ja de kan va knepiga att sköta. Minsta lagliga bur är på 4kvm. Bara det gör att många backar då de inte har plats. 

Sedan bör de normalt va två eller fler. Oftast har de väldigt lätt att bli deprimerade om de är ensama. Endast hört om väldigt få som trivs i ensamhet utan att bli dåliga av det. Blir de deppade kan det sluta med att dom dör.  Vanligast för de slutar äta. 
Och angående mat behöver de att ägaren har lite koll på kosten. De får inte äta frömix osv. Mest insekter, frukt, kött. Och med det måste man se till så de får i sig alla nyttoämnen deras kroppar behöver. Inte lättaste att lämna en helg och dra iväg direkt eller ta med sig på resan. Krävs lite planerig och påläsning.

För att dra det enkelt. De djur som är olagliga i sverige om man inte lyckas fixa speciella djurparkstillstånd är hel och halvapor. Rovdjur, rovfåglar med undantag av fångenskapsuppfödda illrar och grävlingar.
Utrotningshotade, Citelistade djur kräver också lite regler för att få hålla. 

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.