Gambiansk Jättepåsråtta

Råtta eller tjuv?

2008-05-12 01:34 #0 av: zickan

En dag när jag skulle rota i min handväska för att hämta min plånbok fick jag mig en obehaglig överraskning. Nåt kallt och klibbigt... Nyfiken? kom in och läs resten ;-)

 

Råtta eller tjuv?

Jag tänkte berätta lite om hur viktigt det är att råttsäkra rummet eller eventuellt lägenheten som din gp råtta har tillgång till. Jag själv försöker vara så noggrann men man gör sina missar och de tänkte jag berätta om. Innan jag skaffade min råtta hade jag läst att de dras till glänsande föremål och av egen tidigare erfarenhet har jag lärt mig att sladdarna kan råka illa ut när man har gnagare eller kanin. Inget av detta har min gp intresserat sig för. Man får försöka föreställa sig vad som kan vara av intresse, riktigt tänka som en råtta. Det är inte helt lätt särskilt som de är påhittiga och kan ta sig till alla möjliga otänkbara ställen.

Uppe på diskbänken inträffade den första incidenten, där hade jag en kastrull med kall spagetti. När den var borta så tänkte jag inte så mycket på det utan antog att min sambo hade tagit pastan som matlåda till jobbet. Så fel jag hade. Nästa dag när jag skulle rota i min handväska för att hämta min plånbok fick jag mig en obehaglig överraskning. Nåt kallt och klibbigt, där låg all spagetti.

När vi var hos min mamma och hälsade på första gången så gick jag efter honom hela tiden för att se vad han gjorde. Men i ett obevakat ögonblick så hade han hittat mammas tobakspaket i hennes ryggsäck. Senare så hittade vi tobak utspritt under en byrå. Jag fick panik, tänk om han har ätit av det. Jag hade nattvaka den natten och hade förvarnat hos veterinären att vi kanske dyker upp. Men timmarna gick och inget hände. Antar att han bara gillar lukten av det. Sen dess är jag ytterst vaksam på alla snusdosor och cigarettpaket som kan ligga framme.

Sen är halstabletter väldigt gott, från läckerol till fisherman friends allt går ner, det positiva är att han får en väldigt god andedräkt.

Några till saker som är intressanta är min nagelfil, kondomer, blyertspennor i trä, knapparna på fjärrkontrollen, stearinljus, katternas torrfoder. Han hade tömt en hel skål på 5 minuter. För att inte tala om mat som kan ligga framme, så som brödpåsar, saftglas, läskflaskor (han älskar Fanta), apelsinskal mm. Listan kan göras hur lång som helst, det här är bara några exempel.

Av: Lina Ander

Datum för publicering

  • 2008-05-11

 

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2008-06-19 12:07 #1 av: Achatina

Skrämmande att sticka ner handen i den handväskan xD

Anmäl
2008-06-19 12:13 #2 av: Wassago

Tack för den delningen! Har länge funderat på en Gp, men det får vänta ett tag!

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2008-06-19 17:08 #3 av: Ceciliaolucifer

Hamstrar Gpråttor på så sätt att dem kan fylla hela munnen och gömma undan? :)

Anmäl
2008-06-19 19:54 #4 av: Stj3rnfallet

#3 De har ju kindpåsar de sätter mat de samlar på och sedan brukar de lägga den mat de tycker bäst om i ett hörn =)

Anmäl
2008-06-20 04:53 #5 av: zickan

1 russin paket eller 20 mellan vindruvor går in i min vuxna gp tjejs mun. eller 3 hassetnösser. 2 som nästan ramlar ur munnen och en som bowlas framåt med tassarna

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2008-06-20 19:27 #6 av: Achatina

men hasselnötter är ju inte så stora :P

Anmäl