Annons:
Etiketterartiklarvisste-du-att
Läst 9560 ggr
Molle08
2008-11-26 22:19

Steve Irwin

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

n/a

Lite smått fakta om Steve:

Stephen Robert "Steve" Irwin, född 22 februari 1962 i Essendon, Victoria, Australien, död 4 september 2006 utanför Port Douglas, Queensland, Australien, var ägare till och chef för Australia Zoo i Beerwah, Queensland, Australien. Han var mest känd som "Krokodiljägaren", vilket är namnet på den okonventionella naturdokumentärserie i vilken han var värd, assisterad av sin amerikanskfödda fru, Terri Irwin.
De har en dotter ihop , Dottern Bindi Sue och en son.

Han flyttade med sina föräldrar Lyn och Bob Irwin till Queensland år 1970. Hans pappa Bob var mycket intresserad av reptiler och hans föräldrar grundade ett litet zoo, "Queensland Reptile and Fauna Park" där Irwin växte upp med krokodiler och andra reptiler, sen bytte Irwin sedan när han fick överta och byta namn på Zoot.

Irwin hjälpte till med att mata djur, sköta underhåll och andra småsaker i parken. När Irwin fyllde sex år fick han en pytonorm. Han började att sköta krokodiler när han var nio år och hans far hade lärt honom att handskas med reptiler sedan han var liten. Han blev "krokodiljägare", det vill säga han fångade krokodiler som bodde för nära bebyggda trakter och tog dem till familjens park. Irwin följde sin fars fotspår och blev frivillig vid Queenslands delstatsregerings krokodilhanteringsprogram för östkusten.

Saxat från Aftonbladet:

"Steve Irwin avled efter att han blev stucken av en spjutrocka den 4 september 2006 omkring klockan 11:00 (lokal tid). Vid olyckstillfället höll han på att göra en undervattensdokumentärfilm, Ocean's Deadliest. När han simmade över bottnen passerade han över en spjutrocka som av någon orsak aktiverade sin självförsvarsmekanism, en pisksnärtslikanade svans som är utrustad med en lång, dolkformad gifttagg. Irwin träffades i hjärttrakten av taggen där den bröts av. Han reagerade med att omedelbart dra ut den avbrutna taggen ur sitt bröst, men eftersom den hade stuckit hål på hans hjärta, avled han av skadan. Olyckan skedde i vattnen utanför Port Douglas, norr om Cairns, Australien. Han dödförklarades i en helikopter innan han kom fram till sjukhuset. Steve Irwin blev 44 år gammal. Hela olycksförloppet fastnade på film, men filmen beslagtogs av den australiensiska polisen."

Lite onyttigt vetande:

Han är berömd för Tv serien Crocodile Hunter (1999-2004) tillsammans med sin fru och har gjort en film (2002) också. och ibland annat har han gjort röst i filmen Happy Feet som pingvinen Trev och DR Dotlittle 2 med röst till någon djur. Han fick en awards på Emmygalan.

Nu går hans dotter i sin pappas fotspår och har en egen tv serie där hon hanterar farliga och vilda djur. Hennes tv serie heter "Bindi the jungel girl".

  • Redigerat 2022-04-17 15:45 av Niklas
Annons:
zickan
2008-11-26 22:56
#1

Vad kul med liteinfo om känt folk :-)

/ zickans.com uppfödare av tamråttor och guldhamster i Västerås
Värd på Råttor, Exotiskadjur.

Molle08
2008-11-26 23:32
#2

Han jobbar ju med exotiska djur.. men synd att han blev stungen.. RIP..

niffen
2008-11-27 10:59
#3

Hemsk jag känner mig, men jag skulle faktiskt vilja se den filmen  (A)

Bra artikel, iaf, ska läsa den lite nogrannare när jag inte sitter i skolan  ;)

zickan
2009-09-16 17:04
#4

putt

/ zickans.com uppfödare av tamråttor och guldhamster i Västerås
Värd på Råttor, Exotiskadjur.

Sunrise
2010-01-30 22:03
#5

Bra artikel. :)

#3 Ja, jag skulle faktiskt också vilja se den filmen. Vet inte riktigt varför, bara vill.

Upp till toppen
Annons: