Exotiska djur

Koala

2008-12-12 19:53 #0 av: Molle08

n/a

Koala är en liten och söt fluffig djur som bor i Australien.

Den är  en av Australiens fridlysta djur.

Den är en aktiv klättrare och dom äter "mint" blad. Eukalyptusblad heter den blad sorten

Koalan väger 36 kilo

Koalan lever i eukalyptusskogar i östra och södra Australien. De sover i träden och de sover mycket. Nästan hela dygnet. Det beror på att det finns så lite näring i deras mat (eukalyptusblad) att de måste spara på kroppskrafterna.
Honan föder vanligen en enda unge. De har ungen i magen i ungefär 35 dagar, sedan föds den. Den är då pytteliten, nästan lika liten som en jordnöt.
Namnet, koala, fick de av urinvånarna i Australien. På deras språk betyder det "inget vatten". De såg aldrig koalorna dricka någonting. De får tillräckligt med vätska från bladen.

Koalan är den som helst klättrar lugnt och fint i trädet utan att stressa en del massa. den är den långsammaste djur.. Om det ska råka skogsbrand kan de inte fly.. alltså fly från den platsen, inte hoppa, inte flyga från.. De gör istället är att de klättrar högst upp i trädet och väntar till branden är släckt.

Skriven av Molle08

 

Anmäl
2008-12-13 00:15 #1 av: linhof

koalan är en söt liten krabat Glad Och jag vill bifoga lite mera info om denna lurviga krabat: Den är det enda däggdjur förutom människan som kan gråta av sorg. Detta är dessutom det enda försvar den har.

kram

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.